Tannlegeskrekk

Er du redd for å gå til tannlegen? Da er du ikke alene.

Er du redd for å gå til tannlegen? Da er du ikke alene. Over 20 % av befolkningen er så redd for tannbehandling at de kun oppsøker tannlege ved akutte problem. Tannlegeskrekk kan behandles hvis du finner en tannlege som har erfaring med behandling av tannlegeskrekk.

Vi tar tannlegeskrekk på alvor! Tannbehandling kan utføres helt smertefritt. Hos oss kan du møte første gang uten at vi starter behandlingen. Etter en undersøkelse med røntgenbilder blir vi enige om hvilken behandling du er best tjent med. Senere behandling legger vi vekt på å utføre så smertefri som mulig, og vi bruker den tid som er nødvenig for å oppnå dette. Vi passer på at du får bestemme tempoet.
Vi har behandlet mange pasienter med tannlegeskrekk. Etter noen besøk minsker skrekken, og du begynner å stole på oss. Det viktigste steget er å ta kontakt, og bestille en time nå! Hvis du ikke tørr, be en venn eller en i familien å kontakte oss for timebestilling. Det hjelper å ha med en venn eller et familiemedlem med deg på første besøk.

Hvorfor ble du redd for tannlegen?

Ofte er det en dårlig erfaring i tannlegestolen som årsaken din skrekk. Ofte har man fått en dårlig behandling i tannlegestolen i barndommen, og en ond spiral settes igang. Man går ikke til tannlegen før det er for sent og store behandlinger må utføres. Ofte går man igjen til tannleger som ikke har interesse eller erfaring med tannlegeskrekk,og derfor får man en dårlig erfaring igjen, og en ond sirkel av skam, smerte og ubehag settes igang. Du som har tannlegeskrekk vil ofte ikke fortelle dette til tannlegen for å være flink. Du er redd for å reagere upassende og dette øker tannlegeskrekken! Derfor avbestiller du tannlegetimene dine, og i beste fall går du til tannlegen kun når du har vondt. Dette senker din livskvalitet og selvtillit. Vi har hjulpet mange med tannlegeskrekk. Vi vil hjelpe deg å bli kvitt din tannlegeskrekk. Kontakt oss nå for å bli kvitt din redsel.

Slik kan du bli kvitt din tannlegeskrekk:
  1. Finn en tannlege som er interessert i å hjelpe deg med din tannlegeskrekk og som har lang erfaring.
  2. Kontakt tannlegen, og fortell at du har tannlegeskrekk, og bestill en undersøkelse eller konsultasjon.
  3. Få hjelp av dine venner og familie. Kom gjerne sammen til tannlegen.
  4. Ta gjerne med deg musikk du liker for å kunne slappe av.
  5. Møt din redsel og ta kontroll. Si til tannlegen hva som skremmer deg mest og stopp tannlegen hvis du ønsker.
  6. Kom på regelmessige besøk. Skrekken minsker med tiden. Den forsvinner ikke på en gang.
  7. Kom til samme tannlege som du stoler på og har god erfaring med.

Kontakt oss gjerne for mer info.

Sist endret: tirsdag 2 oktober, 2018
Publisert av: Galleri Oslo Klinikken Admin